bouquet

Alexandre J: The Collector Golden Oud

Sharing is caring!

Mottó: Háromszor is ibolya

Megjelenés: 2012
Milyen: Unisex
Karakter: Orientális – fás
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Napfény jegyzetek.
Szív: Pacsuli, ibolya, szantálfa, fás tónusok, vetiver, zuzmó.
Alap: Pézsma, tölgymoha, agarfa.
Gyönyörű kivitelezésű napfényes illat az orientális jellegű parfümök szerelmeseinek.
Kora ősztől nyár elejéig csodaszép. Akkor amikor a  napsugarak már nem forrón, hanem inkább fátyolszerűen borítják be a természetet.
Egyik domináns összetevője az ibolya a másik a pacsuli.
Igazából az egész parfüm élete ennek a két alkotónak a történetéről szól. Az összes többi jegyzet azért van hogy ezt a kettőst különböző megvilágításokban, más fényszögekből mutassa meg.
Az alapot a statikus agarfa misztikus odorja szolgáltatja.
Az ibolya – pacsuli kompozíciót átérezhetjük a felkelő nap csillogásánál, a zeniten áthaladó fénysugarak melegénél és az esteledő, bágyadó, álmosan szunyókáló, utolsó szikrákat szóró elköszönő napsugaraknál.
Van az ibolyának – ennek az aprócska kis virágnak egy tüneményes bája. Tavasszal a virágzása idején nagyon óvatosan szoktam lépkedni az erdőkben hogy véletlenül se tapossak rá. Óvatosan szaglászom, annyira törékeny. Az illata egyszerre édes, friss és misztikus. Ő az én szenzitív, szerény kis virágom. Nem szeretem vázában! Annyival szebb kint a természetben! Legyen illatos éke a mohos erdei talajnak!
A reggel harmattal és mohás – zuzmós zölddel köszönti a kedvencünket. Ő még ébredezik, szára, levelei nedvesek, hűvös is van egy picit, de már vidáman kunkorítja fel a kis fejecskéjét az egyre inkább melegítő napsugaraknál.
Összeöltözik a pacsulival és frissen didergős – jókedvűen várják a napkezdetet.
Ahogy melegszik az idő, úgy halad előre ibolyánk élete is. Kibontja szépséges aromáit, most jól lehet érezni s eközben a pacsuli is erőteljesebben mutatkozik. Ezekben az órákban egy dinamikus, meleg fénnyel telt virágos esszenciát tapasztalunk, melyet szépen körvonalaz a szantálfa és vetiver. Száraz, zizegő levelű fás tónusok kérnek szót. Pompázatosan él az egész parfüm. Összeáll a kompozíció és mi csodálhatjuk sugárzó szépségét.
S miután csendesedik a délután az este felé közeledve, úgy fárad meg a virágunk jegyzete is. Megjelenik a tölgymoha. Ez a szólam csitítja el teljesen a növény nappali vibrálását.
Az este beköszöntével álomba szenderül a virágunk is a környezetével együtt.
A Golden Oud élettartama egy fél nap. Reggel feltesszük és mire besötétedik elenyészik.
Hatósugara a közepes és az erőteljes között van, nem lehet nem észrevenni.
Vonzásfaktora szerintem pont megfelelő.
Ár/érték aránya szintén nagyon jó. A 100 milis nagy kiszerelés ára kevéssel több, mint harminc ezer forint. Online felületeken imitt – amott még fellelhető.
A márka közkedvelt. Az Alexandre J. illatok bár a niche kategóriába tartoznak a populáris jellegük miatt könnyen értelmezhetők és éppen ezért sokan szeretik.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Alexandre J.illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!