bouquet

Grandiflora: Saskia

Sharing is caring!

Mottó: Nem számít, hogy milyen az idő….

Megjelenés: 2020
Orr: Christophe Laudamiel
Milyen: Női
Karakter: Virágos
Kategória: Niche
Art & Olfaction Awards győztes a legjobb független parfüm kategóriában.
Illatjegyek: Fej: Ibolyalevél, rózsabors, gyömbér, tasmán mirtusz, vízi jácint.
Szív: Ylang-ylang, petrichor, gardénia szirmok, virágüzlet akkord.
Alap: Tasmán borónia levelek, szalmagyopár, tölgymoha, francia mimóza.
Azért választottam mottóul a fenti mondatot, mert bár rendkívül tetszett azonnal is a parfüm kipróbálása, az első „nagybevetése” egy roppant kellemetlen időjárással rendelkező napon történt.
Hideg november volt. Viharos széllel, karcoló esővel nyitott a reggel és akármerre néztem, mindenhol szürke, mérges felhők takarták el a napot. A szél folyton lerántotta a sapkát a fejemről.
Aznap az ösztönöm súgta valamiért hogy Saskiát fújjak fel.
Milyen jól is tettem! 
Apró hullámokban csaptak fel nyakamról a szikrázó illatatomok. Fürgén, vibrálva tolták tova a búvalbélelt szürke hónapot az összes nyűgjével együtt a gondolataimból. Tulajdonképpen nem is nagyon vettem komolyan a zord tényeket.
A Saskia eszement jó illat! „Virágbolt – szagú” – később krémes mimóza lesz belőle.
……………………………
A Grandiflora parfümház Ausztráliában található egy ikonikus virágüzlettel együtt.  Örültem annak, hogy ausztrál vonatkozású parfümről írhatok.
Szeretett nagybátyám  Monterey – ben élt. Az volt a vágya, hogy költözzek ki hozzá, de egyedül. Amikor erre nemet mondtam – hogyisne, gyerekek és kutya nélkül? – borzasztóan megharagudott rám, két évig szóba sem állt velem. Aztán később azért megenyhült. Rengeteget mesélt nekem az országról, mert rajongott a kontinensért. Infúzióként adagolta be, hogy mennyire fogom majd szeretni a kis koalákat és hogy az ausztrálok olyan lazák, mint én.
Parfümrajongó volt.
Vajon ismerte Saskia Havekest a parfüm múzsáját és a Potts Point városrészben található rusztikus hangulatú üzletet?
……………………………
A márka legújabb illata is Sydneyben került bemutatásra egy klasszikus koncert alatt, melyet egy kertté alakított színpadon rendeztek meg még bőven a pandémia ideje alatt. Arról volt szó, hogy míg a világjárvány frusztrációt okoz, addig a rengeteg növény és zöld az ellenkező hatást éri el és megnyugtatja az embereket.
A hajnali virágpiacok hangulatát, a tökéletlenséget és tökélyt Christophe Laudamiel alkotta meg – korunk egyik legzseniálisabb orra. Kifejezetten arra törekedett, hogy helyi ritkaságokat ötvözzön bele a kreációba. Ausztráliának és környékének is vannak olyan illatelemei, melyek sehol máshol a világon nem találhatók meg.
Ilyen a mimóza, mely nem francia, hanem Ausztráliából származik. Vagy a tasmán mirtusz – a kunzea – melynek illata páratlan. De ide tartozik a boronia is, amiről én még sohasem hallottam.
……………………..
Csillogó zöldfriss, virágos köszöntő pumpálja fel a kedvünket már a fejjegyzetek megjelenésekor. Az összetevőket nehéz különválasztani több okból is. Egyrészt Laudamiel egy mágus – szóval tutira nem fogja az orrunkra kötni a vegykonyháját! Másrészt pedig gyógynövényeket párosít virágokkal. Ezzel azt éri el, hogy az utóbbi csapat sokkal inkább szikrázik és tartóssága is növekszik egyúttal. S valóban…. A nyitás a virágüzletekre jellemző aroma. Csipked a bors, zöldell az ibolyalevél, frissít a gyömbér és vízijácint, de már dobogtatja is a szíveket a bódító ylang-ylang és a púderes mimóza!
A mimózának egyébként semmihez sem hasonlító különleges esszenciája van! ( – Amíg nem mentem férjhez, a névnapomra mindig kaptam Nagyikától mimózát! Földes, púderes, kesernyésen s édesen mély jellegzetes aromájú szépség! Sohasem fogom megunni! – )
Későbbiekben a púderes virágos lenyomatok végig ott játszadoznak a pulzuspontjaimon. Megmarad ugyan a zöldes háttér. Sőt, a tasmán mirtusz is hozzátesz még egy kicsit. Megtudtam, hogy mi a petrichor. Ez egy nedves elem, ami a virágboltok kissé párás, vagy vizes környezetére utal.
Az alapokat a tölgymoha stabilitása és az immortelle szépsége koronázza meg.
……………………
Azok, akik ismernek, tudják rólam hogy bátor illatkalandor vagyok. Parfümhárememben a legkülönbözőbb stílusú unikumok sorakoznak. Nem vagyok gyűjtögető. Nincs is annyira sok üvegem. Ínyenc vagyok a szó legnemesebb értelmében!
A Saskia semmihez sem hasonlító krémes, ultranőcis parfüm! Ez az a formula, amely cseppet sem édes, és mégis úgy röppennek utánam az orrok, hogy arra a napra a dopamin mennyiségem maxolva van.
Hogy szexi? Az nem kifejezés!
Hosszan tart? Körülbelül 9 – 10 órát a bőrömön.
Hatótávolsága? Se nem kicsi, se nem nagy, és csepp méz illatú felhőt húzok magam után. (Vagy ez valami feromon talán? 🙃)
A Grandiflora Saskia Európában kizárólag a 7Scents üzletében kapható – Budapest V. Magyar utca 18. szám alatt
A készlet erősen limitált, és mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a parfümöt, mert virágos illatból több ezer fajta is létezik, de Saskiából csak ez az egy van!
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Grandiflora illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!