bouquet

Coquillete: OlaUna Extrait de Parfum

Sharing is caring!

Mottó: Titoktudó

Megjelenés: 2019
Orr: Elise Juarros és Rose Vaia
Milyen: Unisex
Karakter: Fűszeres – gyümölcsös
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Bergamott, rebarbara csíra, gojibogyó, datolya.
Szív: Sáfrány, pacsuli, kardamom, szerecsendió, opoponax, fahéj.
Alap: Szantálfa, benzoin, borostyán, mirha, vanília.
A Coquillete illatok egyediek, érzékenyek és rendkívüli módon szépek.
Az OlaUna az első kompozíció, melyet megvásároltam a manufaktúrától.
Felkeltette a figyelmemet az ajánlásuk és bevallom nagy örömömre szolgált, amikor végre kezembe vehettem a fekete dobozban rejtőzködő szépséget.
A parfüm lágyan pulzáló formulája a legtermészetesebb módon hívja magára fel a figyelmet. Mentes a sallangoktól, a nyomulástól, a kivagyiságtól és mégis középpontban van. És…. legalább annyira titokzatos, mint amennyire magnetikus….!
Ma csak az OlaUnáról fogok mesélni Neked, aztán jön majd a többi Coquillete is. 
Egy olyan különlegességet képzelj el, amely folyton – folyvást hullámzik, akár a tenger. Csak itt nem a vízé, hanem a száraz homoké és a meleg szélé a főszerep.
Ez a folyamatosan mozgásban levő elem vagy a napsütötte forró homokos levegőt borítja köréd, amely poros és érdekesen földszagú, a benne imitt – amott megbúvó gyógynövényektől. Vagy az ottani virágok édes nektárját fújja rád, mely zamatos és érzéki módon telített. Itt súgnám azt meg, hogy virág jegyzetek nem szerepelnek az alkotásban, de déli édes gyümölcsök és fás fűszeres akkordok annál inkább.
Talán a datolya nektáros bujasága és a rebarbara levesessége adja ezt a bizsergetően csordogáló érzetet…. Nem tudom….
A lényeg az, hogy ez a tökéletesen uniszex parfüm elképesztően jól mutat azokon akik szeretik az egzotikus, fűszeres illatokat!
A különlegességét mi sem bizonyítja jobban annál, hogy tegnap ezt a parfümöt tettem fel, és hatalmas sikert arattam vele. Pedig, hozzátartozik az igazsághoz az is, hogy én nem szeretem azt, amikor szanaszét fújom magam valamivel és a megjelenésem előtt már utat tör magának a parfüm. Fejfájást kapok tőle, különben is az a szitu róla szól és nem rólam.
Tegnap egy – egy fuff volt a nyakhajlatomban és arattam vele sorban a bókokat.
Senki sem tudta behatározni a parfümöt. Senki!
…………………
Az első pár percben, amikor felteszem, szemmel láthatóan elkezd helyezkedni az illat, hogy feminin, vagy maszkulin irányba forduljon majd el.
Bergamott indítása pillanatokon belül keveredik a fűszerekkel. Sáfrányos, meleg akkordok bukkannak fel és nem telik tán még öt perc sem el fahéjas, kardamommal fújt szólamok melegítik fel az érzékeket. A háttérben datolyahullámok ringatóznak és összekeverednek a fanyar rebarbarával. Mirha és opoponax elemek lágyítják tovább a kreációt. Rajtam ekkor megfordul a hullámzás aránya. Előtérbe kerülnek az édeskés jegyzetek és a száraz homokos sivatag érzetét már csak a pacsuli földessége emlékezteti a felvillanó poros és csípős sáfránnyal együtt. A hosszú élettartamot a gyantás benzoin és a vaníliával kevert szantálfa biztosítja.
…………………..
Azt mondják az OlaUnáról, hogy az Ezeregyéjszaka forgatókönyve. A Szahara a háttere a felhők és dűnék találkozásának.
Egy kissé meseszerű kompozíció. Seherezádé történetei tele vannak varázslattal, titokzatossággal, fejtörőkkel, kihívásokkal és az ígérettel, hogy az elbeszélés végén a győztes elnyeri méltó jutalmát.
……………………..
Egy bő órának kell eltelni ahhoz, hogy a parfüm megállapodjon és egyenletesen lélegezzen fel a bőrről. Innen kezdve lesz (rajtam) igazán varázslat. Megfoghatatlan, illékony, látomásszerű.
Ennyi idő elmúltával értem meg azt, amivel jellemzik ezt a manufaktúrát:
„Ezer szónál többet közöl, a bőrön keresztül az elmébe jut.”
Vonzásfaktora a titokzatos csábító kategóriába tartozik.
Hatósugara 20 centi körüli, de húz egy illatfátylat maga után.
Hatóideje rajtam 7 – 10 óra.
Magyarországon nem kapható.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Coquillete Coquillete illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!