bouquet

Parfums Dusita: La Douceur de Siam

Sharing is caring!

Mottó: Virágbontogató április

Megjelenés: 2017
Orr: Pissara Umavijani
Milyen: Unisex
Karakter: Virágos
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Százlevelű rózsa, champaca, szegfű, ylang-ylang, ibolyalevél.
Szív: Fahéj, thai chalood kéreg, frangipani.
Alap: Vanília abszolútum, Mysore – i szantálfa, ámbra, ambergris.
Egy buján szikrázó, éjszakai, trópusi virágos illatról lesz most szó. Azt gondolom, hogy az összes Dusita kreációt átöleli egy csodás poetikus felhő, árad belőlük a költészet és a romantika. Ez utóbbi fogalom a „Sziám édességére” fokozottan érvényes.
…………………….
Emlékeim között élénken él egy varázslatos hét Thaiföld gyönyörű országában. Ko Szamuj paradicsomi szépségű szigetén minden ember mosolyog. Esténként az amúgy is szantálfa illatú szigeten kiülünk a tengerpartra és megnézzük a naplementét. Itt a legszebbek az alkonyat színei. A hatalmas napkorong komótosan merül el a sötétkék habokban. Ahogy feljönnek a csillagok, felerősödik a virágok illata. Képzelj el egy csillagfényes, fülledten meleg trópusi éjszakát, amelynek sűrű rózsa és champaca odora van. A szelek szárnyán repdeső édes flóracsapat a párás melegben szinte második bőrként simul a testemre. De nem csak ők ontják ám az aromájukat. Kedvencem a frangipáni! Thaiföldön isteni illatú. A törékeny szépségű virágban édes, fanyar és friss aromák rezegnek egyszerre. Engem frangipánival simán le lehet venni a lábamról. A szappan, melyet ott helyben főznek a növényből…. nem is tudom mihez hasonlítani…. hosszú hetekig illatozik a fürdőszobában. Ylang – ylang áramlatokat érzek meg a part menti fás, bokros utcákon sétálva. Éjfél felé egyre fűszeresebb és bódítóbb a levegő. Senkinek sincs kedve álomra hajtani a fejét. Messze még a hajnal. Alvás helyett élvezem a tenger mormolását, kókusztejet szürcsölök és belesomolygok a pásztázó szempárokba. Thaiföld annyira szép hogy ezerszer megköszönöm a Sorsnak hogy utamba vezérelte az országot.
……………………….
A La Douceur de Siam egy trópusi parfüm, benne  milliónyi tömör, de nem zavaró virágjegyzettel, amely összekeveredik a forró égöv zamatos fűszereivel. Olyan érzetet keltve mintha gyümölcsök is szerepelnének benne. Édes árnyalata van a kompozíciónak.
Hatóideje kb. 8 óra, a hatósugara a közepesnél valamivel erősebben árad szét a térben. Buján csábító a  vonzásfaktora.
A parfüm természetes anyagokat tartalmaz. Ehhez a kreációjához is készített Pissara egy saját akvarell képet.
A Parfums Dusita kompozíciók Magyarországon a 7Scents üzletében – Budapest, V. Magyar utca 18. – kaphatók.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Dusita illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!