bouquet

Versace: Blonde parfüm

Sharing is caring!

Mottó: Vibrál

Megjelenés: 1995
Orr: Nathalie Feisthauer
Milyen: Női
Karakter: Virágos
Kategória: Vintage, mainstream
Üveg dizájn: Serge Mansau
Illatjegyek: Fej: Gardénia, neroli, pitosporum, ibolya, bergamott.
Szív: Tubarózsa, ylang-ylang, szegfű, nárcisz.
Alap: Civet, benzoin, pézsma.
„A ruha fegyver” – állítja Donatella Versace.
De a parfüm is az. Egy parfüm öltöztet, kiemel, bátorítja a gazdáját és akár örök barátja is. A védjegye jóban – rosszban.
A Blonde – Donatellának lett szánva: az ő személyére, habitusára lett megtervezve.
Akik ezt a lenyűgöző, vintage, örökzöld illatot ismerik, és beszéltem velük, azok eddig kivétel nélkül merésznek, feltűnőnek és erotikusnak jellemezték.
A Blonde egy rafinált virágos illat.
A Fragrantica azt mondja róla: „A Blonde olyan nő számára készült, aki bármit megtehet a maga módján és körülményei között. Ez egy nagyon intenzív és csábító virágkompozíció .” 
No és ennyi bevezető után térjünk rá a „Szőke” elemzésére is, ami természetesen nem csak szőkeségekhez illik.
A bőrömön legintenzívebben a tubarózsa, narancsvirág és a pitosporum kettőse él. Buja, szinte nektarizált esszenciájuk bódító, figyelemfelkeltő és erotikus. A pitosporum egy édeskés mézes aromát árasztó cserje, amelyet eddig kevés parfümben éreztem. Ezért különleges és ritka. Sok – sok virág bújik meg az alkotásban, így a szegfű, nárcisz, ibolya, ylang – ylang is felfedezhető.
(Nem értem azt, hogy a szegfű miért nem szerepel mostanában az illatokban?! Talán nem divatos? Hiszen a visszatérése hozná a szokatlant és az újdonság erejével hatna!)
A Blonde talapzatát az animális civet, és a gyönyörűen enyves és ragacsos benzoin adja meg. Ehhez társul még a buja pézsma és a poros szantálfa.
Donatella, mint a Versace ház tervezője a Vogue magazin századik évfordulója alkalmából rendezett estélyen vonult be a köztudatba. Minden szem rá irányult, amikor testvére levette róla a köpenyt és egy észbontóan szexi, szőke nőt lehetett látni, fekete bőrpántokkal megkreált vibráló, pulzáló ruhában. Innen már csak egy lépés volt a szignatúra illat.
Ma már elérhetetlen – illetve horror áron lehet hozzájutni a ritka kincshez.
Csodaszép az üvege is. A jellegzetes Versace ház napjegy és medúza szimbóluma díszíti. A kompozíció jellegében ahogy az írásom elején is megjegyeztem, egy erőteljes virágos illat, de mégis sokkal több ennél. Csodásan érvényesülnek benne a zöldes jegyzetek a bergamottnak és tölgyfazuzmónak köszönhetően. A civet animális akkordjától pedig vad és szenvedélyes árnyalatok bolondítják meg az ember orrát és fantáziáját.
Bár a Blonde vintage parfüm, mégis messzemenően meghaladja a korát! Hiszen egy nagyon pulzáló egyedi kreáció, amelyet ha manapság terveznének meg ugyanolyan sikeres lenne! A különlegessége abban rejlik hogy a mai napig nem sikerült hasonlót tervezni.
Ritka mint a fehér holló – csodálatosan szép illat Hosszan tartó és szexiiii!
Pár szót szeretnék még mondani az üvegről illetve a parfüm dizájnjáról, amely szintén a luxus netovábbját képviseli. Az üveget, mint említettem a jellegzetes Versace szimbólum díszíti. A parfüm vörös selyembe van burkolva és a dobozán szintén a divatház ikonikus mintája látható telerajzolt arany indákkal.
Pár napja, amikor egy illatajánlóban napi viseletemként diszciplináltam – azt mondtam róla, hogy emlékeztet valamire….
Igen…. az érettségi csokromra, melyet rengeteg tubarózsa, nárcisz, viola, szegfű díszített és az erzsébeti házunk hosszú napokon keresztül illatozott ezektől a meseszép virágkölteményektől. Sokáig megmaradtak…. Hideg, esős nyárkezdet volt abban az évben.
Azoknak a hölgyeknek fogom ezt az illatot ajánlani, akik valódi kuriózumot keresnek. Akik nagyon nőiesek – tudják és bírják hordani a csíkhúzós illatokat, mert nem egy szerény kompozícióról van szó…. és hát el kell azt mondani hogy ma már nagyon drága. Inkább gyűjteménybe való. Nekem is már csak egy fél üvegnyi van belőle. Szerencsére nem romlékony. Lezárva tartom – a szép kristályfedő teszi a dolgát. Mostanában vettem elő nézegetni és úgy gondoltam, hogy eljött az ideje megörökíteni a Parfümbűbájon. Természetesen feltettem magamra pár alkalommal  – ó, de jó volt használni és felidézni az emlékeket – de ez már nekem is inkább gyűjtői darab – féltve őrzött unikum.
Csodás napokat kívánok,
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Versace Versace illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!