bouquet

Blackcliff Parfums: Flamingo Extrait de Parfum

Sharing is caring!

  • Mottó: Hogyan kerültem el a sulitól a trópusokig?
    Megjelenés: 2022
    Orr: Kyle Mott – Kannenberg
    Milyen: Unisex
    Karakter: Trópusi meleg napfény
    Kategória: Niche
    Illatjegyek: Rózsabors, ibolya, dohány, guava, szantálfa, guajacfa, vetiver, ambrette.
  • Azt sem tudtam, hogy a világon van ez a márka, mígnem a 7Scents luxusüzlet jóvoltából sikerült megismerkednem az idei Art & Olfaction Awards egyik csillagával, mely jelölést kapott a legjobb parfüm díjra, a független kategóriában. De milyen házról is van szó?
    A márka termékei mind Tomilson Bynoe kreatív igazgató egyedi illatvízióit mutatják be.
    Ő így beszél a ház születéséről:
    „A BLACKCLIFF alkonyatkor az óceán zúgásával kezdődött, és tengeri permetet bocsátott ki az általam otthonnak nevezett sziklán.
  • Érzéki és provokatív jegyzeteken keresztül igyekszem elmesélni a Föld természetes építészetének a történetét. Számomra az illat emeli az érzékelést, és képes átalakítani a hétköznapokat.”
  • Minden illat egy-egy meghatározó pillanatot képvisel, és merész dizájnt áraszt, amelyet Barbados bőséges, nyers természeti szépsége ihletett.
  • Hosszú ideig gondolkodtam azon, hogy mire is emlékeztet ez az kis minta a kezemben….? Abban biztos voltam, hogy egy régi gyermekkori élmény homályos emlékképe vetül majd fel…. Valami finom és kellemes dolog….
    És csak sokára bontakozott ki az, hogy amikor kisiskolás voltam, az osztálytársaimmal együtt a kedvenc édességünk a Limo por volt. Nem higítottuk fel, hanem felrántottuk a kis ezüstszínű zacskókat és az ujjunkkal kotortuk ki a narancs, vagy rózsaszín port – amitől ragadtunk és csatakos – mázgásan színesek lettünk!
    És a Limo illata….? Hmmm…. Isteni volt! Savanykásan kezdődött, gyümölcsösen végződött, íze csipkedte a nyelvünk és mindig megérte azt, hogy a Mama jól leszidjon, mert az ebéd már derogált az édesség után…. 
  • Most, hogy visszaemlékeztem, lépek is egyet tovább.
    Hogyan simul össze a régi élmény egy fullosan modern trópusi illattal?
  • A Flamingo nyitása felráz. Megcsipked a rózsabors aromája és gondolatban már repülök is a déltengeri szigetekre, a pálmafák tövébe bámészkodni és egy laza ananász shaket elkortyolgatni.
  • A kezdetekben hűsítő, friss zöldes árnyalatokat, letompítják a harmatos trópusi gyümölcsök. A hajnali szedésű guava és a még kissé párás ibolyalevél tökéletes szimbiózisban vannak egymással.
    Egyébként pontosan ezek az illatélmények voltak azok, amelyek elindítottak engem vissza a gyermekkorba! Édesen pezsgő finom nyitás Kyle kompozíciójának első része.
  • Ezt követően a nosztalgia megszűnik és átrepülünk a mába.
    Én szeretem a modern kreációkat is.
    Még nem tapasztaltam illatnál egyszerre, egy időben fás szárazságot úgy, hogy jól érzékelhető módon megmarad a trópusi aroma is.
    Úgy próbáld elképzelni, hogy eltűnik a parfüm életéből a lédús nedvesség. Mintha liofilizálnák a gyümölcsöket és a pázsitokat. Mindent érezni, de szárazon, hűsen, picit ropogósan.
    Itt kerül majd előtérbe az ambrette (az aromáját nagyon szeretem), a dohánylevél és guajacfa a szantálfa krémességével vegyítve. Ez a fejezet kifejezetten érzéki lenne…., de nem az, mert a hozzákapcsolt nyers vetiver, pimasszá és elevenné teszi, és megakadályoz abban, hogy idő előtt elrottyanj a gyönyörűségtől.
  • Most már minden egyszerre szólal meg!
  • Zseniális!
    Mintha csak zongoráznék – végigfutok az ujjaimmal a klaviatúrán, benyomom a pedált és hallom a teljes dallamsort szépen szólón zengve!
  • Tehát a parfüm B oldala már krémes árnyalatot vesz fel. Lágyan, finoman piszkálja a fantáziát. Ez így a jó!
  • A kompozíció kipróbálható és megvásárolható a 7Scents – nél: Budapest V. Magyar utca 18. szám alatt.
    A hatóideje rajtam hosszú: simán kibír 12 órát. Talán többet is!
  • A hatósugara közepes tökéletesen játszva azzal az érzéssel, hogy pont annyira legyen érezhető, hogy mindenkinek csorogjon utána a nyála.
    Kortalan.
    Az erotikáját tekintve inkább pikáns, mint lehengerlő.
    Az üvege kő, olyan, mint valami bazaltdarab az őskorból.
  • Azt, hogy mennyi köze van a flamingóhoz nem tudom megmondani. Egyben viszont biztos vagyok. Abban hogy ez egy rózsaszín – vanília illat. Pont olyan, mint amelyekben a főszereplő kecses madarak pompáznak! Az idei nyár egyik csodaszép kreációja nem csak a nyárra!
  • Érdemes kipróbálni.
  • Szeretettel
    (Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Blackcliff Blackcliff illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!