bouquet

Lorenzo Pazzaglia Van Py Rhum Extrait de Parfum

Sharing is caring!



Mottó: Spicces vanília

Megjelenés: 2022
Orr: Lorenzo Pazzaglia
Milyen: Unisex
Kategória: Niche
Karakter: Vaníliás – levegős – gourmand
Illatjegyek: Fej: Bourbon vanília, tonkabab, madagaszkári vanília, tahiti vanília, rum, mohea vanília.
Szív: Vanília,  pacsuli, fehérvirágok, karamell.
Alap: Oud, indonéz pacsuli, fekete vaníliarúd, hordós rum.
Ez a buja, csapodár parfüm egészen biztosan kibillent majd az egyensúlyodból! A kisebbik lányom teljesen odáig van érte….illetve nem is kifejezetten a parfümért, hanem az illat aurájáért, amely beteríti a teret. Semmihez sem hasonlítható módon pimasz, erotikus és különc. Nem is olyan régen amikor visszaült az autóba miután hazadobott, pár perc múlva felhívott telefonon, hogy elmondja azt, hogy mennyire finom füstös fűszerillat van a kocsiban és alig tud figyelni az útra….
Így most egy tág szillázsú műremekről lesz szó, amelyet az ismert chef és orr Lorenzo Pazzaglia alkotott meg.
A kicsit bulizós hangulatú parfüm központi helyét a vanília száz árnyalata foglalja el. Ezek a tónusok azonban nem édesek, és nem is nehezek.
A rum, mint valami gardedam – a kísérő szerepét veszi fel.
A nyitás egy erőteljes rumkoktéllal kezdődik miközben száraz, kicsit zöldes bimbós vanília szólamok csendülnek fel. Eddig még sohasem éreztem ilyen sok fajta vaníliát egyszerre, egy időben.
Ezekben a percekben a figyelmem ráterelődik a fűszerekre. Illatosak, finomak. Néha megcsillan a fekete vaníliarúd akkordja, amely mintha édes lenne de mégsem az….! Otthon szoktam kikapargatni a magját a sütikbe. A szárát sem dobom ki, mert az is egy illatorgia – azt be szoktam tenni a porcukros fémdobozomba.
Éreztem már madagaszkári vaníliát is és írtam is pár évvel ezelőtt róla. Az egy kicsit poros aromájú. A mohea vaníliáról viszont most hallottam először ….
Egyébként a tonkabab esszenciája is csak fokozza ezt a buján fűszeres érzetet, amelyhez csatlakozik a pacsuli is. Belecsempésztek még oudot is, és róla sehogyan sem sikerül eldöntenem hogy a szenvedély, vagy inkább nyugtatás lehetett a cél….Mindenesetre a pórusokba történő  beolvadása hol felkorbácsolja, hol elcsitítja az érzékeim….
A pacsuli nyers, földes jellege meglóbálja a rumos vaníliát. A végeredmény egy laza, hosszantartó különleges illatcsoda, amelyet nagyon sokan szeretnek. Néhány óra elteltével, már nem fog dübörögni a rumos mámor, hanem levegőssé válik minden körülötted. Olyan mintha kábulatban lennél. A tested könnyű lesz és elégedetten hátradőlve tapasztalod meg a bódultságot.
………………………..
Csináljunk egy görbe estét! – indítványoztam az egyik nap a barátnőimnek és nekivágtunk hárman a pesti éjszakának. Arra gondoltam, hogy felavatom az új Pazzaglia illatomat. Miért is ne? Egy spicces vanília parfüm, amelyet körbebolondít a rum és ahol próbál a pacsuli józan maradni csakis jó választás lehet. Nem is tudom, hogy mi volt a bőrömön az élénkebb jegy azon az estén….
A pacsuli sóhaja? A csapodár rum a vaníliával? Esetleg a komolykodó (de arra képtelen) oud mert mindenáron igyekezett a bőrömön helyet kapni a fehér virágokkal együtt….?
Barátnőim szerint egy csélcsap füstös parfümben billegtem, és élveztem a rám szegeződő tekinteteket a jó zenével együtt, noha azon az estén egyetlen korty alkoholt sem fogyasztottam csakúgy, mint ahogy máskor sem.
Egy bőszárú farmernadrág, tölcsérujjú fehér madeirablúz, fejkendő, és csilingelő tányér fülbevaló volt az esti outfitem.
Ehhez már csak a Van Py Rhum kellett. És milyen jól sikerült a parfüm debütálása. Illett a környezethez, mint ahogyan hozzám. Minduntalan rumos vaníliát éreztem magamon, ezért is lett spicces vanília az illatmese mottója.
………………………
A négyévszakos, csábítóan vagány unisex parfüm Magyarországon kizárólag a 7Scents üzletében kapható, amelyet szeretettel ajánlok minden parfümimádó kalandor figyelmébe.
Szeretettel
Parfümbűbáj
Tagged with:
Posted in Lorenzo Pazzaglia illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!