bouquet

Nobile 1942: Muschio Nobile

Sharing is caring!

Mottó: Pézsmatéma

Megjelenés: 2011
Orr: Maria Duchêne
Milyen: Unisex
Kategória: Niche
Karakter: Pézsmás – fás
Illatjegyek: Fej: Sárgarépa mag, bors, bergamott, tea.
Szív: Pézsma, írisz, fehér virágok, jázmin, ribizli.
Alap: Szantálfa,  borostyán, benzoin.
Levegős, tiszta, gyengéd, szofisztikált. Ezzel a négy szóval jellemezném leginkább ezt a tizenhárom évvel ezelőtt megjelent kreációt.
Sokan női parfümként címkézik, de szerintem ez nem igaz. Számos férfi ismerősöm csuklójára permeteztem fel már belőle – és bizony hozzájuk jobban illeszkedett, mint például az én bőrömhöz. Van benne valami kis titokzatosság, egy parányi rejtély, amely aztán kíváncsivá tesz és érdeklődve szagolgatok. (Egyébként meg a férfiakról annyit, hogy amikor elkezdem tesztelni a különféle illatokat rajtuk, jobban belemerülnek abba, hogy melyik illik hozzájuk a legjobban, mint mi nők. Hol van már a kezdeti „Hagyjál már Zsuzsi, engem nem érdekelnek a parfümök!” – haha, jó vicc….dehogyis nem!)
Az érdekes, figyelem felkeltő, kicsit elmosódó hatást, a teremtés koronáin igen, magamon nem tapasztaltam.
Muschio nobile
Itt minden a pézsma körül forog! Érezheted azt, hogy kilépsz a hűsítő zuhany alól és vízcseppektől csillogó bőröd friss, üde szappanillatot áraszt. A tisztaság és jólápoltság illatát.
De érezheted azt is, hogy a pézsma keveredik borostyánnal és megpihen bőrödön a ribizli csintalanul vidám zamatával. Ez lehet hogy boldog emlékekkel tölt majd el.
Persze….az is megtörténhet, hogy a pézsmát inkább a fűszerekhez és a fás akkordokhoz társítod. Sárgarépa mag, benzoin gyanta és szantálfa – máris egy titokzatos, érzéki közegben találod magad.
Ebben a kompozícióban a virágok csak halkan sejlenek fel, kiemelik a fehér pézsma tökéletes szépségét.
Az összhatás egy egészen picit édes benyomást kelt.
Emlékeket idéz fel….És igen. Nosztalgikus. Mikor is volt az, hogy valami hasonlót éreztem? Egészen a kislánykorom jut most az eszembe. Nagypapám vitt sétálni és mindig a focipályán kötöttünk ki. És míg Ő tiptop nett maradt, addig engem rém koszosan vitt haza. A mai napig az orromban van az illata! Ápolt volt, férfias, az ingei frissen vasalt szagúak, a feltöltője meghatározhatatlan – levendula, szappan, borotvaszesz aromát árasztott. Az arcán érezhető volt ez a jellegzetesen pézsmás szösszenet, amely átterjedt a zakókra is.
………………
Rekord hamar elolvadnak a fejjegyek a bőrről. Elillan a bergamott és a tea. Ezek után egy alig érezhető lágy, szappanos, púderes, kicsit animális illat következik. Mindig egy fehér fátyolfelhőre asszociálok ilyenkor. Egy puha pamacsra…..Annyira könnyed és könnyű …. és még valami! Elegáns.
Bizony ám! Cseppet sem feltűnő, visszafogott, elegáns kompozíció a Muschio Nobile.
Nézegettem online.
Kapható több évjáratban. Az árak elég széles spektrumban mozognak. Az én tulajdonomban lévő kiszerelés  37000 forinttól kapható. Ez 75 ml.
A hatóideje kb hat óra, és bőrközeli.
Napok óta szaglászom magamon. Hát….rajtam nem az igazi. De: tagadhatatlanul uniszex kategória.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Nobile 1942 illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!