bouquet

Senyoko: Duo des Fleurs

Sharing is caring!

Mottó: Virágduett

Megjelenés: 2019
Orr: Euan McCall
Milyen: Női
Karakter: Fehér virágos
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Davana, sambac jázmin abszolútum, rózsa, datura levél.
Szív: Rózsa, jázmin, jázminrügyek, rózsaszirom.
Alap:  Pézsma, mysore szantálfa, mitti attar.
Szerintem Euan McCall az egyik leginnovatívabb orr a világon. Alkotásai egyediek, kicsit különcök és nem lehet mellettük elmenni közömbösen. Euan termékeit vagy szeretik, vagy nem. Én igen!
A Duo des Fleurs hódolat és tiszteletadás a világ két legismertebb virága előtt, amely nem más, mint a jázmin és a rózsa.
Az inspirációt Delibes Lakme operája adta.
A történet az 1850-es években Indiában játszódik. Lakmé egy indiai főpap lánya, aki beleszeret egy angol tisztbe. Ezt azonban sem a kultúra, sem a politikai helyzet nem engedheti meg, hiszen India szemben áll a viktoriánus kor Angliájával és az angolok terület foglalásával. Lakménak választania kell a szerelem, vagy a hazája között és mint annyi operában ez a történet is a halállal végződik.
Lakmé, aki édesapja kertjét őrzi, jól ismeri a virágokat. Választása egy mérgező növényre esik amellyel kioltja az életét, vezeklésül hogy a két ellenséges tábor kibéküljön.
A világhírű Virágduett ária a tavaszról, a virágok szépségéről szól a főpap kertjében. Ide lopózik be az angol tiszt, aki meglátja Lakmét a kísérőjével együtt és beleszeret a fiatal lányba, a lány pedig a katonába.
……………….
Ennyit a történetről és most mesélek az illatról.
Régóta megvan már ez a mini kiszerelés. Ám, a rózsa és jázmin illatú parfümöket nem igazán gyűjtöm. Úgy értem: imádok minden rózsát a természetben, de az illatszeripar túl lőtt már régen e két nemes virág sokszorosításából. Nagyon nehéz kíszűrni a valódi értékeket, mert a polcok tele vannak szintetikus áruval, amelyekről ordít a műviség.
Aztán ki tudja….lehet hogy egyszer fanatikus rózsaparfüm gyűjtő lesz majd belőlem.
Most nyúltam a Duo des Fleurs után is. Persze….Euan itt is nagyot alkotott!
Ez nem egy szimpla rózsa – jázmin duett! Már az első percekben felfigyeltem arra, hogy van ebben a kompozícióban valami szokatlan…. Ez nem kifejezetten a szerelem ódája….illetve az, csakhogy nem fogadja az ember olyan kitörő eufóriával, mint amikor rózsaszínben és bíborban játszódó erotika leplek takarják el a szemet és a káprázat játszik vele. Ebben a parfümben megbújik a végzet is. Hiszen….nem csak az egzotikus, mézesen édes, nedves gyökér illatú davanával keveredik a kompozíció, amely a női testet hajlékonnyá és bársonyosan símogatóvá hangolja, hanem keveredik a mérgező daturával is. Olyan érzetet keltve, mintha a távolból megérintene egy jéghideg fuvallat, melynek neve halál. Ha figyelem az illatot, akkor bizony van egy csipetnyi keserű háttere….!Igaz, a remekmű alapjául szolgáló történetben is a főhős virággal mérgezi meg magát….
No, és mielőtt túlságosan belemerülnék abba, hogy egy szaftos horrortörténetet írjak meg és végleg elijesszem az olvasót a kreáció megvásárlásától, hadd mondjam el, hogy ez egy nagyon szép kompozíció.
Ne is figyelj oda, hogy az imént miről írtam, hanem élvezd a jázminrügyek és rózsaszirmok kipattanó szerelmét!
Az alapokat pézsma, mysore szantálfa és mitti attar stabilizálja. A mysore szantálfa egy különlegesen nyugtató, meditatív illat, amely lecsitítja a zakatoló elmét és kinyitja a szívet.
A mitti attar pedig, a száraz föld illata, közvetlenül eső után. Az alap jegyzetek segítik mégjobban azt elő, hogy lágy és finoman árnyalt legyen Euan remekműve.
A parfüm élettartama a bőrömön hosszú, szépen megmarad 8 – 10 órán keresztül. Hatósugara közepes és sokkal jobban tetszik a lenyomat illata, mint maga a termék. Több ismerősöm szerint óriási a vonzásfaktora – én ezt annyira nem érzem. Talán azért mert ismerem Lakmé történetét és tudat alatt módosítja a véleményemet.
Magyarországon a 7Scents luxus parfüméria árulja. Ha kedvet kaptál hozzá, próbáld ki.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Senyokô illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!