bouquet

Histoires de Parfums: 1740 Marquis de Sade for men

Sharing is caring!

Mottó: Csak szex és más semmi! 

Megjelenés: 2000
Orr: Gerald Ghislain
Milyen: Férfi – de azért mi nők is magunkra fújjuk néhanapján 😉
Karakter: Bőrös – gyógynövényes 
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Bergamott, davana. 
Szív: Koriander, kardamom, pacsuli.
Alap: Nyírfa, bőr, francia labdanum, elemi gyanta, virginiai cédrus, vanília, szalmavirág.
Nem ajánlom az illatot kezdőknek!! Senkit sem akarok megbántani, hiszen miért is tenném? Inkább féltelek, mert nagyon tömör kompozíciót elemzek. 
Amikor pár éve először éreztem meg ezt az illatot, azt hiszem pár percre megnyúlt az orrom és meghőköltem! 
Valósággal beleszédültem. 
Tulajdonképpen első blikkre nem a szépsége fogott meg. Kapkodtam a levegőt, mert erős volt, borzasztóan nyers és ráspolyos! Csak egy kis idő eltelte után kezdtem el hümmögni és figyelni az alkotásra.
Nagyon fűszeres lett, még mindig erős, de már vonzott! 
Ez a parfüm nem szép! 
Ez a parfüm jó! 
A HdP illataira egyébként sem a megszokottság a jellemző, hanem inkább valami kreatív különcség. Szóval, ő nem megy a – (és ha eddig nem ment, akkor szerintem ezután sem fog) – divat után hanem álmodik és teremt! 
Szerintem ez tök jó! 
Azt nem tudom, hogy mi volt előbb meg: a szubsztancia, vagy a névadó évszám és cím, de azt gondolom hogy ez nem is olyan fontos. 
Egy dologban azonban teljesen biztos vagyok! A parfüm és a hozzá kapcsolódó cím tökéletes szimbiózist alkot. 
Röviden a névadóról:
Marquis de Sade – 1740. 07.02. – francia író és filozófus a köztudatba mint szadista, bomlott elméjű, aberrált szexualitást folytató pszichopata emberként vonult be. Többször ült börtönben és elmegyógyintézetben is, a különc megnyilvánulásai és viselkedése miatt. Nem rejtette véka alá a legtitkosabb erotomán fantáziálásokat sem. A  szexuális forradalom úttörője volt, több száz évvel megelőzve korát, de egy beteg kiégett elme is egyben. 
Az 1740 – et zseniálisan mutatja be Gerald Ghislain. Száraz, hideg, nyers, meg nem könyörülő illat, amely vasmarokkal tart fogva. 
Mint egy korbács hatalmasat csap az indító nyersbőr esszencia melynek adagolásával kicsit sem spóroltak. Sőt. Ezt az aromát erősíti fel a sok kardamom, a rengeteg koriander, és a bőven adagolt pacsuli is. Hogy is hangzik tehát a nyitás? Hatalmas robajjal ledőlő recsegő vastag faág, mely éppenhogycsak nem nyom agyon. 
De sérülsz. Bőröd felhasad és megérzed a vér édes – keserű vasra emlékeztető szagát. 
Bizony…. Fogalmam sincs hogy csinálták de néha megérezni…. 
Az első fél óra – óra alatt sok minden eldől. Ha nem bírod a jegyzeteit megfájdulhat a fejed, vagy hányingered lehet. 
Velem a mai napig előfordul hogy nem jól választom meg az időjárást amikor felpermetezem. Az adagolásával abszolút tisztában vagyok. Jelszavam a kevesebb több elvén működik. Száraz napos időben túl sok lesz, megszédülök tőle. Ám borongós, nedves, nyirkos, ködös időben egészen tuti. 
Tehát, ha túléled az első sokkot, kíváncsi leszel. A mély fűszerek ugyan maradnak, de azért hagy egy kis levegővételhez jutni a márki. Felismerhető lesz a cédrus, a finom szalmavirág és a davana. Nagyon szeretem a szalmavirágot! Felfrissít. Olyan mintha ablakot nyitnának és bejönne a mező illata! 
Pár óra elteltével tömjént, vaníliát, gyantákat és fa jegyzeteket is felfedezek már. Ekkor mondhatom először ki hogy erotikus. Nem egy hagyományos szerelmes illat, hanem erotomán. Olyan pasis…. Amikor a férfi tudja mit akar a nőtől, semmi lacafaca, lényegre tör. 
Az én ízlésemnek a szillázsa sokkal érdekesebb és figyelemfelkeltőbb, mint maga a parfüm. Bizony ám!
A kisugárzása amit érezni messzebbről a mozdulatokkal együtt szexi, mély, enyhén tömjénes, fás, citrusos illat. Komplett és finom! 
Hatóideje simán tizenkét óra. Keveseknek tetszik és töredékük tudja csak viselni. Biztosan tudom hogy nem fog szembejönni veled!
A beszerzése komplikált, külföldről lehet csak megvásárolni. Alkalomszerűen képzelem el a viseletét. 
Az igazsághoz tartozik hogy valóban jobb férfiakon, de ugye a változatosság gyönyörködtet, ezért az extravagáns hölgyek bátran kisérletezzenek vele! 
(Parfümbűbáj) 
Tagged with:
Posted in Histoires de Parfums illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!