bouquet

Extra Virgo: Animal Cafe Extrait de Parfum

Sharing is caring!

Mottó: Te hipnotizálsz engem?

Megjelenés: 2022
Orr: Michele Marin
Milyen: Unisex
Karakter: Fűszeres
Kategória: Niche
Illatjegyek: Kolumbiai, etióp és indonéz pörkölt kávé abszolútum, délkelet – ázsiai szegfűszeg, fahéj Srí – Lankából, vintage oud Pápua – Új Guineából, vintage cibet massza.
Jelölés Art & Olfaction Awards 2023 független kategóriában.
Fogalmam sincs arról, hogy hogyan volt lehetséges kávéaromák köré felépíteni egy ilyen addiktív, sötét, olfaktorikus örömforrást pusztán fűszerek segítségével, de megtörtént.
Olyannyira hogy jelölést kapott az idei legjobb parfümdíjra Los Angelesben a  független kategóriában.
Én neki adtam volna a legjobb parfümnek járó elismerést.
Nehéz megfogalmazni ezt a parfümöt. Egy időben van jelen benne egy csodaszép – szinte már fennkölt érzetet keltő napsütötte ragyogás és egy mocskos, fülledt, mély, rekedt torokhangon felmorgó állatias kéj.
Az Animal Cafe nem más, mint óda a kávécserjéhez, és a növény babszemjeihez…. Nem más, mint simogatás és  hipnotizálás….
Az érzékeknek hol a vitalizálása, hol pedig a felkorbácsolása.
Három fajta tiszta kávéabszolútum van felhasználva közel 30 százalékos töménységben. Ezeket a kivonatokat ötvözik ázsiai fűszerekkel és az összhatásuk egészen elképesztő.
Maguknak az összetevőknek a felkutatása is rendkívül igényes és költséges feladat. A parfümök a legkiválóbb természetes anyagokból készülnek. 70 – 80 százalék ezeknek az alkotóknak az aránya.
Keserű, tömör, szinte már nyers feketekávé aromák surrannak be az orromba, nehéz ouddal fűszerezve, csípős fahéjjal tarkítva, datolyával édesítve.
Érzem, ahogy rátelepszik a bőrömre és megkezdi életét egyesülve a pórusaimból kiáradó saját illataimmal. A hangulata ingadozik a derűs, pozitív, energikus jókedv és a sötéten mély tónusokkal telített érzékiség között. Nem is tudom eldönteni azt hogy melyik arca tetszik-e jobban? A sugárzó napfény, vagy a buja éjszaka? De talán nincs is szükség rá….
Teljesen átadom magam annak hogy minden érzékszervemmel érezzem és átéljem ezt a hosszúra nyúló illatódát. Simogatón bársonyos jegyzetei hol csak épp légiesen érintenek meg, mint a kósza szellő. Máskor leszorítanak és önmagamat átadva lélegzem be az állati cibet, fahéj, keserű szegfűszeg és oud részegítő aromáját. Szemeimet becsukva színek és fények jelennek meg. Aranyló bíborok és vastag, füstös tónusú mélylilák alábukva a fekete sötétjébe.
Ilyennek képzelek el egy indiai utazást, de nem a mainstream vonalon. Hanem a kalandorokén. Felfedező túrákat át a veszélyes dzsungeleken és a menekülést, egy maharadzsa kastélyába, amely falainak márványa fénylőn és biztonságot adón hívogat.
………………….
Ezekben a percekben a gőzölgő illatos kávémat kortyolgatom. Csuklómon már hosszú órák óta fent van az Animal Cafe! Nagyon finom most is, bár lényegesen csillapodott az ereje. Természetesen ez semmit sem von le az értékéből.
Hatóideje 8 – 9 óra. Hatósugara az elején nagy és rendkívül különleges lenyomatot hagy. 5 – 6 óra elteltével bőrközeli és szexi.
Unisex parfüm kimagasló vonzásfaktorral.
Az ár/érték arányával én sem vagyok megelégedve. 50 mili 100000 forint – szerintem ez drága, de betudom annak, hogy rendkívül időigényes az előállítása és költséges a primőr alapanyagok beszerzése.
Ez az unikum a 7Scents üzletében kapható, melynek címe Budapest V. Magyar utca 18.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Extra Virgo Extra Virgo illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!