bouquet

Amouage: Reflection EdP W.

Sharing is caring!

Mottó: Csak csendben, csak halkan….

Megjelenés: 2006
Orr: Maurice Roucel
Milyen: Női
Karakter: Virágos
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Ibolya, frézia, zöld levelek.
Szív: Magnólia, jázmin.
Alap: Cédrus, szantálfa, borostyán.
Ma egy olyan illatról fogok mesélni, amely rendkívül megosztó. Egyesek azt mondják hogy a legszebb fehér virágos illat, ezzel szemben mások úgy nyilatkoznak róla, hogy nedvesen zöld szagú enteriőr kölni. Kicsit eltúlzottnak tartom ezeket a kritikákat. Szerintem ez az illat pont a két jellemzés között van. Azt gondolom, hogy ez a parfüm egy könnyed nappali viselet, ráadásul bármely alkalomra illik. Túlzásnak tartom, hogy a lakóhelyiséget vele frissítsük fel.
Azt viszont hogy a 100 milis kiszerelésű Reflection 130000 Ft – ba vagy annál többe kerüljön – hát…. nagyon, nagyon túlárazottnak tartom!
Levegősen bájos, fehér virágos kompozícióról van szó, amely jellemzően (nekem) tavaszi, de bármely évszakban hordható.  Meg kell mondjam azt, hogy nem igazán egy hosszan tartó kreáció. Amíg biztosan ráfekszik a bőrre az körülbelül hat – hét óra, és közvetlenül a test mentén érezhető a kipárolgása.
Kedvelem a nyitóakkordokat. Harmatosan zöld levelek játszadoznak az ibolya aromájával és a lányosan játékos fréziával. Szerintem ez egy nagyon kedves köszöntés, amelyhez aztán magnólia és jázmin is csatlakozik. A jázmin és a magnólia egy remek páros! Utóbbi azért különleges mert van egy picit kesernyés és egy picit frissítő zamata. Egyediségével felturbózza az összes többi jegyzetet. A jázminnal kapcsolatban nagyon hisztis vagyok. Ezt az aromát előállítani úgy, hogy valóban olyan legyen a testessége és az odora, mint az eredeti virágnak – piszok nehéz dolog. Valódi illóolajat készíteni belőle pedig horror árú. Nincs is a világon annyi jázmin hogy elég legyen a parfümplaccnak – tehát szintetikusan gyártják őket. Egyébként a virágok szerelem királynőjének hívják, mely libidót emelő afrodiziákum. Lágyan dorombolnak az alapszólamok a kreációban.  Szantálfa és borostyán támasztja meg a virágokat és foglalja keretbe azokat.
A Reflection egy kortalan illat. Szerény és visszafogott. Nincs túlkomplikálva és bármely alkalomra, bármelyik évszakban és napszakban hordható. Gyakorlatilag egy olyan parfüm, amellyel nem nagyon lehet mellélőni. Ugyanúgy kedvelhetik a fiatal lányok is mint az idős hölgyek.
Ha nekem kellene megválasztanom azt, hogy milyen alkalomra vigyem fel, akkor én egészen biztosan azt mondanám hogy hivatalos ügyintézésre, illetve munkahelyre. Az irodában nem húz csíkot és nem tereli el a figyelmet. Nincs olyan hogy megfájdul az embernek a feje tőle. Visszafogottan elegáns, kedves, optimista parfüm.
Kicsit kilóg a megszokott Amouage sorból, mert halkszavú. De lehet, hogy pontosan ez a különlegessége.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Amouage illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!