bouquet

Gallagher Perfumes: Evergreen Dream

Sharing is caring!

Mottó: Gyere, ülj kedves mellém….

Megjelenés: 2017
Orr: Daniel Gallagher
Milyen: Unisex
Karakter: Zöld – aromás
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Török galbánum, fehér húsú grapefruit, limehéj.
Szív: Fenyőgyanta, levendula, nyírkátrány, kasmeran.
Alap: Tölgymoha, pézsma, kumarin, pacsuli, texasi cédrus.
Limitált!
Sajnos, ez a csodaszép illat limitált – az egész világon nagyon kevés üveggel van már csak belőle. Pedig mennyire érdemes lett volna, ha Daniel az állandó portfóliójába építi és nem kellene hajkurászni a terméket.
Mert milyen is az Evergreen Dream? Egyszerre nosztalgikus és posztmodern. Sikerült tökéletessé alkotni egy olyan illatcsodát, amelyben gyakorlatilag csak „zöldaromás” jegyzetek szerepelnek.
Bármely alkalomkor előveszem az Evergreen Dreamet – ritkán, mert nekem is csak morzsák vannak belőle – pár percig nem csinálok mást, mint a parfümre koncentrálok. Átárad felém valami…. valami, amely már csak az emlékeimben létezik, a mindennapokban nem.
Ez a varázslat visszavisz azokba a tudatalatti emlékekbe, ahol béke, boldogság és nyugalom van.
És Szeretet!
Egy pillanatra megnyílnak előttem a szférák – de ennyi elég is – hiszen feltöltenek a létezés minden gyönyörűségével.
Pedig…. annyira egyszerűnek tűnik.
Egy bársonyszőtt, zöld karakter.
Szépséges fehér grapefruit kezdet, gyógynövényes, kissé hűvös gyantás folytatás és pacsulis, cédrus alapozás.
Mindez olyan finoman összehangolva, hogy semmilyen átmenetet sem észlelek. Álomszerű, lebegő képek kelnek életre előttem és én velük táncolok az éterben boldogan és könnyedén.
Ez az Evergreen Dream!
Közepes hatóidejű és közepes hatósugarú kompozícióról van szó, amely körülbelül hét órát marad meg a bőrömön. Ezalatt az idő alatt megváltozik az esszenciája és puha, simogató nektár lesz belőle, de végig megmaradnak a zöld – aromás alapjai.
A galbánum balzsamos illata  nyugtatóan hat a pszichére, de közben ott vibrál a fehér grapefruit élénkítő és boldogságot okozó esszenciája is. Hát kell ennél szebb, vagy jobb indítás? Ugye hogy nem!?
Erdők – mezők „fűfavirágai” csatlakoznak be észrevétlenül…. no jó, nem minden, csak levendula, tölgymoha és fenyőtű. Ha külön – külön kellene jellemezni az alkotókat, akkor ezek az illóolajok mind egytől – egyig nyugtatóak és gyógyítók.
Lassan, lágyan hömpölyög az illat. A háttérből a nyírkátrány olaja álomszerű bevonattal fedi be a gyógynövényeket. Épp csak egy kicsit. Éppen csak annyira, hogy kap egy gyenge kéregszagot, vagy talán a föld lélegzetét érezni?
A bázist cédrusfa, pacsuli, pézsma keretezi. Erre építi fel Daniel mesterien a kreációt.
A hatósugara körülbelül 20 – 25 centi lehet. Lágyan, dallamosan borítja be az aurát is és a helységet is.
Én nem érzem azt, hogy erotikus felhangjai lennének – legalábbis rajtam egyáltalán nem olyan. Mintha túlmutatna az erotikán…!
Összeszokott, egymáshoz simuló, harcedzett párokon tudom elképzelni, akik túljutottak már a viharos csikóéveken és kettejüket eltéphetetlen szeretet köti össze.
Ők már szavak nélkül értik egymást.
Kéz a kézben ülnek az esti naplementében, csendesen, egy ütemre dobban a szívük….
És valóban….
Ez a parfüm az időtlen és az öröktől való csendes béke illata….
A termék talán még kapható a szponzorom üzletében – de mindenképpen érdemes  betérni oda, a parfümszeretők Mekkájába! (7Scents Budapest V. Magyar utca 18)
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Gallagher illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!