bouquet

A Chloé ház

Sharing is caring!

Milliók kedvencei a Chloé – ház illatai!

Bár, nem készítenek férfi kompozíciókat, mindez semmit sem von le a márka értékéből.
Most pedig következzék egy kis történelem.
A divatházat Gaby Aghion alapította meg 1952 – ben. A nevéhez fűződik a Pret – a – Porter kifejezés. Az addigi merev, méretre szabott ruhák helyett, állványokról választható, puha és testhezálló, kényelmes, exkluzív minőségű divatos darabokat kezdett el árulni.
A cégnél dolgozott többek között Karl Lagerfeld és Stella McCartney is.
………………..
Az első illatuk a márka nevét viselte.
A Chloé 1975 – ben debütált. Az akkor már éppen leköszönő tölgymohás trendet felváltotta egy új, ultranőies irányzat, melybe ez a kreáció is tartozott. Mély alapokon nyugvó lágy, extratartós parfüm, sok és nehéz virágelemmel, aldehiddel, pézsmával. Nagy bánatomra már nincs a kincstáramban, de jól emlékszem rá, hogy nagyon finom volt.
Az 1992-es születésű Narcisse még édesebbre sikeredett. Itt a virágokon kívül csepegő gyümölcsakkordokat is és mély vaníliát is belehelyeztek a parfümbe.
Azt nem tudom, hogy a Coty-val mikor fuzionált, de a kétezres évek vége felé már egy fiatalos modern üvegben és a dizájnhoz illő tartalommal kerültek ki a mainstream üzletek polcaira a Chloe illatok és flankerei. Őszinte leszek.
A lendületes stílusú kreációi a divatcégnek számomra sokkal szimpatikusabbak. Már nem csak az előkelő hölgyek számára készülnek a termékek, hanem minden nőnek egészen a késő tini korosztálytól kezdve.
Tartósak, de könnyedek. Ebből a kollekcióból a kedvencem az Absolu de Parfum. Egy virágos, borostyános illatot kell elképzelni rózsával, pacsulival és vaníliával. Légies és szexi.
Az Eau de Fleurs sorozat volt – bár csak három részből állt – az egyik legbájosabb kollekció. Akár rétegezni is lehetett a mozgalmas és élénk parfümöket egymással. Csak rövid ideig lehetett kapni őket.
A Love Story és Love kollekciójuk zseniálisra sikeredett. Bár két portfólióról van szó, mindkettő ultranőies, extracsábító, elegáns és mégis laza megjelenést ad. Nem modoros illatok, hanem egyszerűen nagyszerűek. A virágok középpontban történő szikrázása ezernyi csillagfénnyel ékesíti a parfümöket.
Ezekről a kreációkról mindig Monaco jut az eszembe.
A See by Chloé sorozat fiatalos, sportosan szexi trilógiából áll. Ma már ritka és ultradrága. Nem kellett volna megválnom tőlük.
A Nomade kollekció első darabja már öt éve megjelent. Talán egy picit kakukktojás, mert eltér a márka arculatától. Egy kicsit karcosabb, vadabb vonal, de ugyanúgy nőies.
Atelier des Fleurs családjukat, sajnos nem ismerem, pedig jó sok tagból áll.
17 exkluzív virággyűjtemény mely a virágok szépségét ünnepli. Egyúttal lehetőség nyílik arra, hogy ezeket a parfümöket egymással kombinálhassuk és ezáltal számos illatvariációt készíthessünk a saját otthonunkban a magunk örömére.
Bár ez egy szűk bemutató a Chloé márkáról, de azt gondolom hogy érzékelhető az, hogy mennyire igyekszik eleget tenni a hölgyek különféle igényeinek az illatok terén is.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Chloé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!