bouquet

Rogue Perfumery: Mousse Illuminée EdP

Sharing is caring!

Mottó: Vissza a nyolcvanas évekbe! Vagy nem?

Megjelenés: 2018
Orr: Manuel Cross
Milyen: Unisex
Kategória: Niche
Karakter: Fűszeres – levegős
Illatjegyek: Moha, fehér virágok, fehér pézsma, cédrus, üröm, babérlevél, tömjén, zöld ciprus.
Egy csodálatosan szép illatról mesélek ma, amely karakterológiailag szerintem az Uraknak lett megtervezve, de a  rafinált átalakítás következményeként lehetővé teszi azt, hogy Ti, Hölgyeim ugyanúgy viseljétek, ha éppen ehhez van kedvetek!
Miről is van szó tehát?
Egy vintage alapokat hordozó fougere kompozícióról, ami át lett színezve modern fűszeres akkordokkal és ezáltal a régies hatás bár meg lett őrizve, mégis az újszerű kiegészítőkkel egy nyugodt és elegáns XXI. századi kreáció lett elkészítve.
Az illat orra Mr. Manual Cross, aki a séf szakmát tette le és képezte magát autodidakta módon illatkreátorrá. A különböző illóolajok összerendezése  eleinte hobbi volt, később már tudatossá vált. A klasszikus parfümök az IFRA szabályozások következtében rengeteget változtak, vagy megszűntek. Manuel a saját megérzéseire hagyatkozva puszta élvezetből teremtette meg a régies illatok modernizálását és ezzel a klasszikus értékeket új magaslatokba emelte.
Számomra Ő egy kicsit olyan „parfümfenegyerek”, mert bár szépek az oldschool alkotások, kivétel nélkül mindegyikbe varázsol egy kis csavart, amelytől rendkívül elegánsak a termékei, de a vagányságot sem nélkülözik.
A szóban forgó Mousse Illuminée is….Milyen?….Tulajdonképpen egy vintage fenyő illat porosan, lágyan….
Ezekben a percekben egy szibériai fenyőtű kivonat párolog a diffúzorban. A döntés cseppet sem volt tudatos, hogy a Bewit valamelyik fenyőolaját fogom használni. Találomra leemeltem a polcról egyet. A párhuzam az olaj és a parfüm között elképesztő lett. Az én kedvenc fáim a fenyőfélék. Végtelen nyugalmat, kitartást, bölcsességet sugároznak, az illatuk pedig fenséges.
Hát, így indul a kreáció is.
Az ihletet a nyolcvanas évek férfi illatszerei adják.
A kép mely megjelenik előttem szinte álomszerű. Csodaszép fenyő, vagy inkább erdei illat bontakozik ki. Ezüstös tűlevelekkel, halkan ropogó száraz zuzmóval amelyek szépségét még tovább emelik az ártatlan gyöngyvirágok élénk, világos profilú ragyogásai. Kellemes érzés áraszt el. Finom pézsmás tisztaságillat terjed szét. Az artemisiától és babérlevéltől édeskésen keserű árnyalatot kap a kompozíció.
Ilyen illatú volt az apukám arca borotválkozás után.
Vagy hasonló…. A lényeg az, hogy felhozott a készítmény egy boldog emléket.
Jól emlékszem arra, hogy mennyire szerették apám ápoltságát a nők. Ahova belépett ott mindig nyugodt, férfias, határozott illat terjengett és mivel eléggé körbeugrálták kolleganői, Ő remekül érezte magát és hozta a fanyar szarkasztikus humorát. A hölgyekhez mindig volt valami kedves bókja.
A parfüm mellé készítettek borotvakrémet is,  gondolom ugyanebben az illatban.
Tartósság szempontjából rendkívül jó. 9 – 12 óra között mozog a bőrömön. Az utolsó két – három órában már csak lágy tömjénes pézsma esszencia érezhető, nyugodt púderes rétegekkel, amely nagyon finom.
Hatósugara gyengén közepes, vonzásfaktora csábító.
Ez a parfüm hétköznapokon és ünnepnapokon is egyaránt hordható, nem hinném hogy mellé lehet lőni, bár én inkább harminc éves kor felett ajánlanám.
Magyarországon a 7Scents üzlete forgalmazza.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Rogue Perfumery Rogue Perfumery illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!