bouquet

Olympic Orchids Artisan Perfumes: Ballets Rouges

Sharing is caring!

Mottó: Vágyra vágyva

Megjelenés: 2012
Orr: Ellen Covey
Milyen: Unisex
Karakter: Chypre
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Aldehidek, vörös kakukkfű, bergamott, vérnarancs.
Szív: Rózsa, májusi rózsa, ylang – ylang.
Alap: Tölgymoha, pézsma, labdanum, pacsuli.
Döbbenetes illat.
Fergetegesen jó.
Az ember azt hinné,  hogy a mama szekrényéből előhalászott egy legalább nyolcvan éves erős áporodott szagú kölnit….onnan egész hátulról a már foszladozó selyem csipkés alsóneműk közül. Aztán forgatja, forgatja és rájön a titokra!
Az én mamim tudta, hogy mitől döglik a légy!
Tisztában volt azzal, hogy ha tesz egy finom mozdulatot a csipkekesztyűs kezével és kecsesen megigazítja a kalapját, akkor a csuklójáról és a hajáról illatfelhő suhan el. „Ó, ez csak egy kis rózsa, semmi különös – mondogatta” Elég volt egy halvány mosoly,
a szemei csillogtak….!
…………………………
Számomra ez a tökéletes antik chypre illat modernizált változata!
Minden benne van, amelyet csaknem 100 évvel ezelőtt használtak. És annyira menő, hogy bármelyik szalagavatós fiatal lány használhatja és én is, meg a dédik is, mert kor – ta – lan!
KORTALAN!
Rózsa, pacsuli, tölgymoha, aldehid.
Ez az alaprecept.
Én, aki csak a kertben szereti a rózsát szagolgatni valósággal extázisban vagyok attól a mesterkéletlen, tiszta és igaz májusi rózsa esszenciától amely nyit ezzel a csodával. Selyemként rásimul a csuklómra és mozog vele olyan könnyedén mintha nem is a parfümöm lenne rózsás hanem én születtem volna meg egy rózsaburokban. Az illat üde ártatlanságát az aldehidek biztosítják.
Sokan azt gondolhatják, hogy: vajon mi lehet ebben annyira jó, hogy ez a nő így rajong ezért a régimódinak tűnő illatért?
Hát az, hogy kakukkfű van belecsempészve, és rajtam tényleg kivehető, sőt a vörös narancs illóolaja is. Ez a két elem sokat lazít a megszokott akkordokon! Az unalomig ismert rózsás duó egy új szerepben tündököl.
Jómagam egy olyan nő vagyok, aki szeret szembemenni az éppen aktuális trendekkel (a parfümök terén ez egészen biztosan így van). Jelenleg újra vintage korszakomat élem, mert tudom, hogy őrült sláger lesz pár éven belül a kicsit ódivatúnak tűnő régiúj  kölniket viselni. Addigra majd valami másért fogok rajongani….
Térjünk vissza a balettcipőkhöz és szédüljünk el egy piruettben.
Tehát megvoltak a nyitóakkordok, benne járunk már a szívjegyzetekben.
Szeretném ennél a résznél megemlíteni a bergamott frissességét és az ylang – ylang krémesen érzéki odorát, melyek kiemelik az aldehides rózsaaromák szépségét.
És ne egy komoly rózsát képzelj el most.
………………”Én vagyok a virágok királynője aki szerelmet hoz neked, szóval bánj velem kellő tisztelettel!” – ó, dehogy….ne így képzeld el……..
Inkább arra gondolj, hogy táncolsz ebben a pillanatban. Néha pipiskedsz, néha megperdülsz, vagy odalibegsz a párodhoz….
Csupa játék és fény vagy. Napsugár a felhők között….!
Jöjjenek az alapok. És legyen az első a tölgymoha, amelytől szintén oly sokan tartanak. Pedig a tölgymoha nem rossz. Karakteres, erőteljes, ezüstösen fémes illat, amely a nyers zöldes kissé keserű árnyalatával biztos támaszt ad a virágos középső akkordoknak. A másik számomra kedves alap a pacsuli. Imádom. Fűszeres és balzsamos. A csodás labdanum, megint csak egy kedvenc, hiszen a ragacsos, picit ámbrás bőrös tónusa, szinte az összes parfümöt egy magasabb dimenzióba helyezi. Az érzéki pézsma afrodiziákum – ergo csábításod garantált.
………………………..
Ezt a parfümöt azoknak ajánlom, akik szeretik a rózsás műalkotásokat, van nyitottságuk az újraértelmezett vinti kreációkra és kedvelik a finoman csábító erotikát. 
Ami engem illet tutira bevállalnám egy olyan megbeszélésnél ahol férfi a tárgyaló partnerem, de nem vagyok túl előnyös pozícióban….no majd akkor a parfümömmel elterelem egy kicsit a figyelmét….
Simán lehet hordani minden nap. Mostanában többször felteszem.
Az illatot Magyarországon a 7Scents üzlet forgalmazza.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Olympic Orchids Artisan Perfumes illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!